EFSA Sää

EFSA Sää
Havaintoaika 21.5. klo 19:20
Tuuli 3 m/s, 330 °
Vaihtelee 300 ° - 20 °
Näkyvyys Yli 10 km
Pilvet Ei alle 1,5 km
Lämpötila 16 °C
Kastepiste -2 °C
Kosteus 29 %
Ilmanpaine 1024 hPa
Etusivu arrow Lentotoiminta
Lentotoiminta

Savonlinnan Lentokerho tarjoaa jäsenilleen lentolupakirjaan tähtäävää harrasteilmailun lentokoulutusta moottori- ja purjelentokurssien muodossa. Lisäksi tarjoamme moottorilentäjille hinaus-, palo- ja pelastuslentokoulutusta, sekä perehdytyskoulutusta kerhon lentokalustoon. Purjelentäjille on tarjolla myös lentoonlähtötapakoulutusta lentokonehinausta varten. 

 

Moottorilentäjän lupakirjakurssi

Moottorilentäjän lupakirjaan (PPL tai LAPL) tähtääviä moottorilentokursseja järjestetään tarpeen mukaan. Kurssi muodostuu vähintään 100 tunnin teoriakoulutuksesta ja 45 (PPL lupakirja) tai 30 tunnin (LAPL lupakirja) mittaisesta lentokoulutuksesta. Teoriaosuus järjestetään pääsääntöisesti internet-pohjaisena verkko-opiskeluna. Lento-osuus lennetään Savonlinnan lentoasemalla kerhon nelipaikkaisilla moottorikoneilla. Yksityislentäjän lupakirja mahdollistaa lentämisen raskaammilla yli kaksipaikkaisilla moottorikoneilla ja se voi myös olla ensimmäinen askel kohti lentäjän ammattia.

 

Purjelentäjän lupakirjakurssi

Purjelentäminen kuuluu edullisimpiin ilmailun harrastemuotoihin. Sosiaalisen ja kehittävän lajin parissa riittää haasteita aina maailmanmestaruustasolle saakka. Purjelentokurssille voi osallistua sinä vuonna kun täyttää 14 ja lajin parissa viihtyvät myös vanhemmat ihmiset. Lupakirjan terveysvaatimukset ovat pitkälti samoja kuin ajokorttien, eikä silmälasien käyttö ole este. Kurssi muodostuu teoria-osasta ja lento-osasta. Teoriaosuus suoritetaan Internet-pohjaisena etäopetuksena, johon sisältyy vähintään yksi lähijakso. Lento-osan lennot alkavat keväällä ja niitä voidaan jatkaa syksyyn asti. 

 
© 2024 Savonlinnan Lentokerho ry