EFSA Sää

EFSA Sää
Havaintoaika 21.5. klo 20:50
Tuuli 2 m/s, 260 °
Näkyvyys Yli 10 km
Pilvet Ei alle 1,5 km
Lämpötila 14 °C
Kastepiste 1 °C
Kosteus 41 %
Ilmanpaine 1024 hPa
Etusivu arrow Lentotoiminta arrow Purjelentokoulutus

Purjelentokoulutus

Purjelentokurssi tähtää purjelentäjän yhteiseurooppalaiseen SPL (Saiplane Pilots License) lupakirjaan. Purjelentokurssi muodostuu teoriaosasta ja lento-osasta. Purjelentokoulutuksen voi aloittaa sinä vuonna kun täyttää 14 vuotta. Lupakirjan saa 16 vuotiaana. Purjelentokurssilla ei ole yläikärajaa ja terveysvaatimukset lupakirjaa varten ovat hyvin lähellä ajokorttien vaatimuksia. Teoriaosuus suoritetaan internet-pohjaisena etäopetuksena, johon sisältyy vähintään yksi lähijakso. Lisätietoa Suomen Urheiluilmailuopiston järjestämästä etäopetuksesta ja verkkoteoriakurssille ilmoittautuminen löytyy täältä.

Lento-osuus lennetään kerhon kaksipaikkaisella koulukoneella SZD-50-3 Puchaczilla. Hinaustapana käytetään lentokonehinausta. Lento-osuus sisältää vähintään 45 lentoa. Purjelentokurssilla kertyy tavallisesti yli 15 tuntia lentoaikaa, mikä on myös minimi lentotuntimäärä lupakirjaa TrafiComilta anottaessa. Purjelentokurssin lennot maksavat vuoden 2020 hinnaston mukaan noin 3000 euroa. Lisäksi kustannuksia tulee teoriaopinnoista noin 500 euroa, ilmailulääkäristä noin 500 euroa ja lentokokeesta lupakirja-anomuksineen noin 300 euroa. 

 

Jos haluat lisätietoa purjelentämisestä tai haluat aloittaa purjelentokurssin, ota suoraan yhteys kerhomme purjelennonopettajiin. Lentokauden aikana pyrimme järjestämään kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua purjelentämiseen oikeassa elementissään esittelylennolla joka hyvitetään purjelentokurssille osallistuttaessa.

 
© 2024 Savonlinnan Lentokerho ry