EFSA Sää

EFSA Sää
Havaintoaika 23.6. klo 11:50
Tuuli 3 m/s, 30 °
Vaihtelee 360 ° - 70 °
Näkyvyys Yli 10 km
Pilvet Ei alle 1,5 km
Lämpötila 19 °C
Kastepiste 7 °C
Kosteus 46 %
Ilmanpaine 1011 hPa
Etusivu arrow Lentotoiminta arrow Moottorilentokoulutus

Moottorilentokoulutus 

Moottorilentokurssi tähtää yksityislentäjän eli PPL (Private Pilot's License) tai kevyiden ilma-alusten lentäjän eli LAPL (Light Aircraft Pilots Licence) lupakirjaan . Koulutus muodostuu vähintään 100h kestävästä teoriakoulutuksesta ja vähintään 45h (PPL) tai 30h (LAPL) kestävästä lentokoulutuksesta. LAPL lupakirjan oikeudet ovat hieman rajoitetumpia verrattuna PPL lupakirjaan, mutta vastaavasti hinta on selvästi edullisempi. LAPL lupakirja on myöhemmin korotettavissa PPL:ksi 10 tunnin lisäkoulutuksella.
 
Teoriakoulutus suoritetaan pääsääntöisesti internet-pohjaisena verkko-opiskeluna. Lisätietoja teoriaopiskelusta ja kurssille ilmoittautuminen löytyy Urheiluilmailuopiston nettisivuilta tästä linkistä  . Lento-osan lennot lennetään kerhon Cessna 172N Skyhawk tai Socata M.S. 893E Rallye koneilla. Moottorilentokurssin voi aloittaa sinä vuonna kun täyttää 16 vuotta. Lupakirjan saa täytettyään 17 vuotta. Terveysvaatimukset ovat pääpiirteissään samat kuin autonkuljettajalle. 

Kurssin lennot maksetaan koulutuksen edistyessä ja lupakirjakurssien hinnat vahvistetaan vuosittain. Suuntaa-antava hintaluokka LAPL lento-osuudelle on noin 6000 euroa ja PPL lento-osiolle noin 9000 euroa. Tämän lisäksi kustannuksia tulee opettajapalkkiosta, teoriaopinnoista n. 1600e, ilmailulääkäristä n. 500e ja lentokokeesta lupakirja-anomuksineen n. 300e. 
 
Harkitsetko lupakirjakurssille osallistumista? Lähde esittelylennolle moottorikoneella lennonopettajan opastamana! Esittelylennolla pääset kokeilemaan miltä lentäminen tuntuu ja se hyvitetään kurssille osallistuttaessa ensimäisenä koululentona. Moottorilentokoulutuksesta antavat lisätietoja kerhon moottorilennonopettajat 


 
© 2024 Savonlinnan Lentokerho ry