EFSA Sää

EFSA Sää
Havaintoaika 23.6. klo 11:50
Tuuli 3 m/s, 30 °
Vaihtelee 360 ° - 70 °
Näkyvyys Yli 10 km
Pilvet Ei alle 1,5 km
Lämpötila 19 °C
Kastepiste 7 °C
Kosteus 46 %
Ilmanpaine 1011 hPa
Etusivu arrow Kerho
Kerho

SaLKon Aaro-varisSavonlinnan Lentokerho ry on 1962 perustettu yleisilmailun harrastustoimintaan ja koulutukseen keskittynyt ilmailuyhdistys. Kerhomme toiminta tukeutuu Savonlinnan Lentoasemalle, 15 km Savonlinnasta Enonkoskelle päin. Kerhossamme on noin 70 jäsentä, joista lentämistä harrastaa vajaa puolet.

Harrastuslajeihin ovat alusta lähtien kuuluneet purjelento- ja lennokkitoiminta. 1970- luvun puolivälistä lähtien kerhossa on harrastettu myös moottorilentoa. Nykyisellään jäsenistömme käytettävissä on kolme purjelentokonetta ja kaksi moottorilentokonetta. Koneita säilytetään kerhon omistamissa halleissa ja Savonlinnan lentoasema tarjoaa lentotoiminnalle hyvät puitteet. Ympärillä on paljon vapaata ilmatilaa ja lentoasemalle on vain vähäistä reittiliikennettä, joka ei juurikaan häiritse harrastustoimintaa.

Kerhomme kouluttaa moottorilentäjiä ja purjelentäjiä, sekä toimii aktiviisesti yhteistyössä viranomaisten kanssa etsintä- ja palolentotehtävissä. Lennokkiharrastuksella on tärkeä asema kerhon juniorityössä ja lennokkijaosto pyörittää aktiivisesti ohjattua rakennustoimintaa Uimahallin kerhotiloissa. Lennokkikerhon kasvatit ovat menestyneet kilpailuissa kansainvälisestikin ja kerhon keväällä järjestämät vapaastilentävien SM- osakilpailut ovat jo muodostuneet perinteeksi.

Kerhon säännöt (pdf)

 
© 2024 Savonlinnan Lentokerho ry